Ten voeten uit... Anekdotes uit een muzikaal levenDat Jan Stulen naast dirigeren, lesgeven en pianospelen ook heel goed zijn gedachten aan het papier kan toevertrouwen bewees hij al met zijn in 2012 verschenen boek ‘De Tao van het dirigeren’. In zijn tweede boek, ‘Ten voeten uit… Anekdotes uit een bewogen muzikaal leven’ geeft Stulen de lezer een kijkje achter de schermen en doet hij - op een manier zoals alleen hij dat kan - verslag van gebeurtenissen die meestal niet in de krant of op tv komen.

 

Op amusante wijze neemt hij de lezer mee in zijn muzikale leven dat zich ontpopte toen hij op zijn negende verjaardag met zijn vader een voorstelling bijwoonde in Carré. Na het gymnasium bezocht hij het conservatorium in Amsterdam, waarna hij zijn indrukwekkende, internationale muziekcarrière begon. ‘Ten voeten uit…’ roept niet alleen bewondering op, maar zal de lezer regelmatig een glimlach ontlokken.

 

“Jan Stulen is naast een begenadigd dirigent ook een rasverteller. In dit boek beschrijft hij op onderhoudende wijze hoe dirigenten door het ‘grote jongensleven’ stappen op de speelse toon die mij zo vertrouwd is.”
Louis van Dijk

 

'Ten voeten uit... Anekdotes uit een bewogen muzikaal leven' van Stulen is te bestellen via de boekhandel (ISBN: 978-9949-81-660-6)