Ode aan Jan Stulen


Dirigent Jan Stulen (1942 - 2017) maakte in zijn leven talloze opnames voor radio en televisie. Radiomaker Okke Dijkhuizen, die in de jaren ‘80 en ‘90 veel met Jan werkte, ontdekte een schat aan nagelaten radio-opnames, gemaakt voor Hilversum 4, het huidige NPO Radio 4. Hij was zo getroffen door de kwaliteit hiervan dat hij ze nu op CD wil uitbrengen en toegankelijk maken voor iedereen! 
  

Het betreft bijzonder mooie en gevarieerde muziek, gespeeld door de radio-orkesten onder Stulens inspirerende leiding. Werken van de grote meesters zoals Schumann, maar ook verrassende onbekendere werken en enkele Nederlandse composities. Juist dit symfonische repertoire geeft een goed aanvullend beeld van het vakmanschap en de enorme veelzijdigheid van Jan Stulen.

 

Om dit muzikale document, deze blijvende herinnering aan een groot dirigent, een fantastische leraar en een fijn mens te realiseren vragen we jullie hulp! Er is veel geld nodig om de productie tot stand te brengen en o.a. de rechten te voldoen. We streven ernaar een 3-cd box te maken met een mooi boekje als naslagwerk. En er is zoveel waardevol materiaal dat we, mocht het financieel mogelijk zijn, zelfs aan een vierde cd denken!

Steunen jullie dit project? Doneer dan nu en help mee deze Ode aan Jan Stulen tot stand te brengen! Ook door anderen op dit project te attenderen help je ons enorm. Delen op social media of het bekend maken bij mogelijk geïnteresseerden zou heel fijn zijn!

 

Aimée van Delden, echtgenote van Jan Stulen tot aan zijn dood in 2017, werkte veel met Jan samen. Zij leerden elkaar in 1998 kennen toen zij beide werkzaam waren bij het Nederlands Promenade Orkest, Aimée als harpiste en Jan als chef-dirigent. Zoals veel collega-musici weet zij als geen ander hoe prettig het werken was onder Jan zijn vakkundige en bezielende leiding.

 

Klik hier om uw bijdrage te leveren, alvast bedankt!

Wij zijn heel dankbaar voor de gulle bijdragen en hartverwarmende reacties op de crowdfunding. De CD-box Ode aan Jan Stulen gaat er definitief komen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de vele donateurs die dit project steunen waaronder:

 

Mevrouw Irina Parfenova
Mevrouw Donna Verdell
De heer Peter Kik
Mevrouw Naomi Sprenger
De heer Harry Custers
De heer Gert Jan Blom
De heer Bas Tukker
De heer Arjen Pels Rijcken
Mevrouw Ingrid Nissen
De heer Gil Sharon
De heer Tom Suters
De heer Maurits Haenen
De heer Bert de Goede
De heer en mevrouw Bert en Christine Langenkamp -van Rooijen
De heer Jordan Schwartz
De heer Maarten Levenbach

De heer Luuk Bosma

De heer Pieter Sipkema 

De heer Jim Gordon

Mevrouw Maria Elena Fauci

Mevrouw Joke Bitter

De heer Enrico Delamboye

Mevrouw Tineke van Buren

De heer Michael Hoffman


En een bijzondere vermelding voor hun gulle bijdrage verdienen de volgende donateurs:


De heer Michiel Bontenbal

Mevrouw Nicole Garcia-Stulen

De heer en mevrouw Mea en Warner ten Kate -van Delden

De heer Dick Bakker

De heer Edwin Rutten en mevrouw Annett Andriesen

De heer Frank Adams

BLM Bastion BV

De heer Robbert van der Lek

DMC Firewall is a Joomla Security extension!